Hemma igen

Bott i Vikingstad sen förra fredagen, varit husvakter åt min syster som är utomlands med familjen. Det har varit skönt, en sval källare att sova i har verkligen gjort att vi blivit väldigt utvilade. Börjar känna mig som mig själv igen snittet läker fint och jag börjar kunna röra mig utan att det gör ont. Min syster Josefin har fått sin lilla flicka Alva den 17 juni, endast sex dagar efter Elin. Allt gick bra och de fick komma hem fort, vi firade midsommar tillsammans.




Varje dag hoppade Joel och Saga studsmatta............, jag tittade avundsjukt på


Wilgot, Johanna och Elin


Joel, Elin och Jag


Jennys Lekrum var succe som vanligt:)




Elin växer så det knakar.............., blir rund och fin med hjälp av mammas bröstmjölk, allt är som det ska. Känns så otroligt underbart att hon är här...........njuter för fullt. Joel är hemma med oss i tre veckor till vilket känns toppen. Ska börja vara lite mera med Saga när Elin sover och inte behöver ammas, saknar min stora tjej som tyvärr har blivit pappas flicka aldeles för mycket. Jag ska vinna henne tillbacka....................






Syskon kärlek?





Saga kan för första gången ligga nära mamma:) Får dubbel mys


Pappas flicka:)




Magont, vilar lite på pappa.


Sötast:)



Natten hemma gick sådär det var nog värmen som störde oss alla fyra så idag är man lagom trött. Vi ska bara vara hemma och ta det lugnt nu i helgen. Njuta av att bo nära stan och valla, någon utflykt måste vi göra.

Kram

Elin, Saga och Joel

Helt plötsligt är vi fyra i familjen, det går över förväntan bra har ju bara varit hemma i två dagar men tyckar livet som tvåbarnsmamma ska bli underbart. Saga är en mycket snäll storasyster, lagom nyfiken och försiktig. Svartsjukan slår till lite när henne älskade pappa gosar med Elin. Eftersom min kropp är lite öm och måste läka blir de mest de två som hänger ihop. Jag ammar hela dagarna för att få igång bröstmjölken................, ska bli skönt med rutiner längre fram. Joel är hemma tillsammans med oss i fem veckor nu. Ska bli helt underbart.


Morgonmys kl halv sju i morse...............


Nu är hon här Elin:)

När jag kom in i v 42 trodde jag att jag inte skulle få barn utan igångsättningen som skulle skett i lördags. Men började få värkar onsdags kl 20.00 någon i timmen sen blev de tätare och mer intensiva. På morgonen kom de var 10 - 5 minut, inte så jätte intesiva men jag tänkte att latensfasen var förbi och att det snart var dags. Vi åkte in till sjukhuset på morgonen för att se vad som hänt. Endast en cm öppen, skulle hem över dagen och återkomma när det blev mer intensivt och tätare framåt kvällen vid fem hade jag fått nog och vi åket in igen. Tyvärr var jag endast öppen 1cm igen. Jag var trött och hade ont, ville ha smärtlindring och något att sova på, ifall förlossningen skulle sättas igång. Det tog ända fram till kl 22.00 innan jag var öppen 3cm, en timme senare 6cm då fick jag hjälp med att sätta hål på hinnorna, Eda, och lustgas. Hade regelbunda värkar i 3h när de kände igen hade inget hänt. Kopplade på ett värkstimulerade dropp öppnades då till 7cm, stod sedan still där i fem timmar trots värkstimulerande dropp och regelbundna värkar. Blev beslut för kejsarsnitt på morgonen vid sju tiden. Åkte iväg till operation kl 9 och lilla Elin kom kl 09.56. Själva snittet gick jätte bra, jag blödde lite, hon mådde bra, jag fick se henne eftersom jag var VAKEN, helt underbart. Rullades till uppvaket kl 11.00 då de var klara och Joel och Elin kom dit redan kl halv tolv och vi fick snabbt tillsammans åka vidare till Special BB.
 


Joel tillbringade första natte tillsammans med oss. Sen sov han hemma fredagsnatten. Jag var uppe redan på kvällen med personalens hjälp och katetern togs bort på fredags morgonen. Mådde så pass bra att jag fick lov att åka hem redan på lördagen, det var skönt men lite konstigt också hemma finns min underbara krävade 2,5 årig, men det gick bra. Lite jobbigt att gå upp och ner ur sängen, den är så låg. Första natten gick bra, längtar nu bara tills att kroppen ska kännas hel igen. Jobbigt att röra sig, fysiskt men om en vecka är jag nog nästan mig själv igen:)






Stolt syster på besök på sjukhuset........







Bilfärden från sjukhuset med mina två flickor



Stolt mormor, tack för all hjälp................

Min familj:)

Känner mig så lycklig:)


Kram. Jessika


Gravid V42

Trodde aldrig jag skulle vara gravid så här länge:(  På lördag blir det igångsättning om hon inte behagar komma ut innan. Sätter sig på psyket att hon inte kommer ut................., längtar så och det är trångt om plats i magen. Hon har ju varit färdig där inne i nästan 4 veckor nu...




Som tur är får jag besök av min lillasyster och hennes söner varje dag nästan:) Tiden går fort och jag blir inte lika låg, fokus på annat.

Joel var ledig fredag och hela helgen det kändes också jätte bra skönt att inte vara själv, ifall förlossningen sätts igång.

Tror Elin väntat på att hennes mormor ska komma hem från Berlin, hon har varit på mini semester med sina vänninor sen i fredags kommer hem i natt. Min lillasysters bebis är beräknad till idag, men den har inte titta ut ännu heller. Vi får väll på samma dag. Jag fyller 30 år på torsdag då kommer de väll båda två. Känns kul att få bebis i födelsedags present men jag kan tänka mig vara utan smärtan just den dagen.

Nu ska jag låta min dotter spela dator......., hennes nya hobby Kalle kunskap




Saga dansar.............,

Kram

Nu är det juni men ingen Elin ännu:(

Har mått ganska bra fram tills i går natt, då var det sammandragningar, och ett stort tryck neråt. Idag värker det i ryggen, som mensvärk. Men det ska väll kännas i kroppen när man gått fem dagar över. Hon är mer än välkommen ut nu. Det känns tungt, humöret är ju inte det bästa. Tycker lite synd om min dotter som tvingas ha en snäsig och trött mamma. Som tur är fördriver jag tiden med att umgås med mina syrror. Igår var jag med johanna och idag håller min höggravida lillasyster och hennes dotter. Då får våra tvååringar leka av sig med varandra och man tvingas laga lunch.

Joel och jag är på helspänd, hon kommer ju komma förr eller senare. Ska till barnmorskan idag kl tre, får en tid för igånsätting nästa vecka den 12 juni.





kram
jessika

RSS 2.0